La ciutat de Reykjavik

ruta_islandia-107

29 i 30 de juliol de 2014

Després d’un dia molt i molts intens recorrent la platja de Reynisfjara i el Cercle Daurat, sobre les set de la tarda vam arribar a la capital de l’illa, Reykjavik. Era la nostra última parada del viatge, ja que l’endemà a primera hora de la tarda ja tornàvem cap a casa.

Havíem llegit i ens havien dit que la ciutat no era res de l’altre món i realment no ens van enganyar. A banda de la catedral, el llac i un parell de carrers més comercials, poca cosa hi ha per descobrir a Reykjavik. S’ha de dir que nosaltres únicament ens vam dedicar a passejar pel centre i que no vam anar a visitar cap dels museus que recomanaven en moltes de les guies o els blogs que havíem llegit abans del viatge, però si realment només esteu a Reykjavik unes hores, com va ser el nostre cas, no patiu, en teniu més que suficient per fer-vos una idea de com és la ciutat.

La nit la vam passar a la Guesthouse Aurora (Freyjugata, 24). L’havíem reservat prèviament a través de Booking i la nit, amb l’esmorzar inclòs en va sortir per unes 17.700 isk (uns 115 euros). Com fins ara, ens vam trobar amb un allotjament molt senzill, però estava molt net i s’ha de tenir en compte que està molt cèntric (a dos minuts caminant de la catedral) i que a la zona si pot aparcar sense pagar amb facilitat.

La primera parada del nostre passeig vespertí va ser la catedral, coneguda com Hallgrímskirkja. És l’edifici més espectacular i singular que trobareu a la ciutat. Es va acabar de construir durant la dècada dels setanta, tot i que a principis dels anys 2000 es va haver de restaurar perquè els materials amb què es va construir no eren de suficient qualitat i hi sortien moltes esquerdes. La seva arquitectura imita les formacions de roques basàltiques que hi ha en molts punts de l’illa. A més, la seva torre es veu des de gairebé tots els punts de la ciutat i si us ve de gust contemplar una bona perspectiva de Reykjavik podeu aprofitar per pujar-hi. A l’estiu està oberta entre les nou del matí i les sis de la tarda.

ruta_islandia-103

Des de la plaça de la catedral en surt un dels carrers més concorreguts de l’illa, Skólavördustigur, que arriba fins a una bifurcació amb l’altre carrer comercial per excel·lència: Laugavegur. En aquest hi trobareu nombroses botigues de records i restaurants on poder menjar per preus molt variats. Nosaltres vam acabar sopant en un restaurant italià, de nom Ítalía (molt original com podeu comprovar) (Laugavegur, 11), on per 45 euros ens vam menjar una pizza i un plat de pasta molt generosos i de molta qualitat.

Abans, però, havíem anat a passejar fins a la zona del passeig des d’on es veu al fiord i havíem entrat a l’Harpa, el centre de concerts i convencions, un edifici de vidre des d’on es pot contemplar una bonica posta de sol sobre el port. A més, també es molt recomanable tornar al passeig quan el sol està a punt d’amagar-se (en el nostre cas això va ser cap allà a dos quarts de dotze de la nit) perquè els colors del cel són espectaculars. Un bon punt per contemplar-ho i fer bones fotos és al costat de l’estàtua el Viatger del Sol de Jón Gunnar Árnason.

ruta_islandia-104

ruta_islandia-105

ruta_islandia-106

L’endemà al matí (l’avió no sortia fins a primera hora de la tarda), vam aprofitar per anar fins al Port Vell, des d’on surten moltes excursions per anar a veure balenes i frarets, i també vam fer un tomb pel voltant del llac Tjörnin que està just al costat de l’edifici de l’Ajuntament.

ruta_islandia-108

ruta_islandia-109

ruta_islandia-110

Cap al migdia, després d’un passeig molt i molt tranquil (el nostre estat de cansament era evident després de tot el que havíem estat fent els dies anteriors), vam agafar el cotxe i vam anar cap a l’aeroport de Keflavik (hi ha poc més de mitja hora de distància i està molt ben senyalitzat) des d’on a les 15:45 sortia el vol de WOW Air cap a Barcelona.

Tancàvem així un dels millors viatges que hem fet mai. Això sí, durant el vol de tornada ja va sorgir la gran pregunta: quin serà el proper viatge?

Share on Facebook11Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M’agraden els castells i les cireres i m’apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

3 thoughts on “La ciutat de Reykjavik

 1. Joan Matas

  Proper viatge??? AL CARIB A NAVEGAR!!!!

  Enhorabona i merci per compartir les fotus i explicacions… M’han entrat moltes ganes d’anar-hi… quan vulguis ja pots comprar-me un bitllet….

  1. ladykirschen

   Si ens fas un lloc, l’estiu vinent ens tens allí! Gràcies a tu per llegir-t’ho! Ara he d’acabar els articles de Sicília, a veure si també et convenço per anar-hi… xD Un petó Joan!

 2. Pingback: Cinc cascades d’Islàndia que no t’has de perdre - Històries d'una càmera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies