Cinc cascades d’Islàndia que no t’has de perdre

Islàndia és un país de contrastos amb infinitat de paisatges i llocs per descobrir i deixar-te sorprendre. Ara bé, un dels grans atractius principals són les cascades, algunes de les quals incomparables amb qualsevol altra que hagueu pogut veure fins ara. És per això que volem deixar-vos una llista amb les cinc cascades d’Islàndia que considerem que no heu de deixar d’anar a veure si viatgeu a l’illa.

gullfoss_islandia-5

Gullfoss

La cascada Gullfoss forma part, juntament amb Geysir i el Parc Nacional de Pingvellir, de l’anomenat Cercle Daurat d’Islàndia. És la més famosa de tota l’illa ja que, com que està força a prop de Reykjavik i moltes excursions organitzades hi fan cap, acostuma a ser la més concorreguda. Té una caiguda de 32 metres que crea una paret de rosada abans de desaparèixer per un estret barranc amb un soroll ensordidor. Si hi ha boira el segon nivell pot quedar tapat i fer perdre molta espectacularitat a la cascada, però si agafeu un dia de sol i podeu veure els arcs de Sant Martí que forma, us quedareu sense paraules.

seljalandsfoss_islandia-4

Seljalandsfoss

Potser no és una de les més espectaculars tot i tenir una caiguda de 60 metres. Ara bé, el que la fa molt especial és que té un petit sender que et permet caminar per darrere el salt de l’aigua i la sensació és espectacular. Això sí, no és recomanable passar-hi sense impermeable i s’ha d’anar amb cura de no relliscar perquè l’entorn acostuma a estar sempre molt mullat.

skogafoss_islandia-3

Skógafoss

Skógafoss té 25 metres d’amplada i 60 de salt d’aigua. En funció de com bufa el vent pots posar-te gairebé fins a sota del salt d’aigua gairebé sense esquitxar-te, però en altres ocasions te l’has de mirar des de certa distància si no vols acabar ben xop. Al seu lateral hi ha unes escales (força empinades) que permeten pujar fins a dalt de tot del salt d’aigua i veure part del trajecte que fa el riu. Si resseguissis aquest riu acabaries fent cap al volcà que l’any 2010 va paralitzar el trànsit aeri de gairebé tota Europa, l’Eyjafjallajökull.

svartifoss_islandia-2

Svartifoss

Està situada al bell mig Parc Nacional d’Skaftafell i si pot arribar després d’una caminada d’una mitja hora per un dels senders que surt del centre de visites del Parc. Svartifoss, també coneguda com la “cascada negra”, està rodejada per columnes basàltiques de color negre d’origen volcànic. De fet, la forma d’aquestes roques ha inspirat a alguns arquitectes islandesos, com ara al qui va dissenyar Hallgrímskirkja, la catedral de Reykjavik. El mateix camí que porta fins a la cascada es pot anar seguint fins a arribar a un punt on es pot contemplar una de les llengües de la glacera.

detiffoss_islandia-1

Detiffoss

Dettifoss, també coneguda com la “gola dels déus”, és possiblement una de les cascades més espectaculars que veure-ho a la vostra vida i el millor de tot és que pots apropar-t’hi una barbaritat, gairebé fins a tocar l’aigua! Té una alçada de 44 metres, que comparada amb la d’altres cascades no és gran cosa, però veure la quantitat d’aigua que cau cada segon pel seus 100 metres d’amplada és quelcom que et deixa sense paraules. Això sí, heu de tenir en compte que arribar-hi és tota una aventura ja que el mal estat de les carreteres que hi arriben (n’hi ha una únicament per a 4×4 i una altra per a tot tipus de vehicles) són capaces d’acabar amb la paciència d’un sant. En aquest altre article podreu llegir com arribar a Dettiffoss.

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies