Un matí al Museu del Louvre

musee_du_louvre-1

Es necessitarien més de nou mesos per poder contemplar totes les seves obres d’art una per una, però tenint en compte que els viatges i les escapades a París no acostumen a allargar-se tant, volem donar-vos uns quants consells perquè passeu dins el Museu del Louvre només un matí i en sortiu més que satisfets.

Només dient que el Louvre és el museu més gran del món i que les seves ales laterals fan més de 700 metres de longitud ja us podeu fer una idea de les dimensions de les que estem parlant. Ara bé, que això no us espanti, amb una bona planificació podreu veure el que us interessa sense perdre massa temps en aquelles col·leccions que menys us agraden.

Com a qualsevol gran ciutat una de les primeres pegues que té el Louvre són les cues que cal fer per entrar-hi. Un dissabte de febrer a mig matí la cua era de gairebé dues hores per accedir al museu per la Piràmide dissenyada per I. M. Pei, així que imagineu-vos com pot ser de llarga al juliol o a l’agost. Un truc per fer una mica més de via és accedint al museu per les sortides de “Carrousel du Louvre” o “Musée du Louvre” de l’estació de metro de “Palais Royal-Musée du Louvre”. Perquè tingueu una referència d’on és exactament aquest accés pregunteu per la Piràmide invertida, l’entrada està just al costat.

musee_du_louvre-15

Un cop a dins i amb les entrades comprades (12€ els adults i gratuïta pels joves d’entre 18 i 25 residents a la Unió Europea), dirigiu-vos al punt d’informació a buscar un plànol del museu on hi ha referenciats els llocs on es troben algunes de les seves obres més conegudes, com ara La Gioconda, la Venus de Milo o La llibertat guiant al poble de Delacroix.

El Louvre està dividit en tres ales: l’Ala Richelieu, l’Ala Sully i l’Ala Denon. Un consell: és molt, però que molt important, que analitzeu el planell amb deteniment abans de decidir per quina ala del museu accediu. Decidiu que voleu anar a veure, quines obres voleu prioritzar i després entreu. Nosaltres, per exemple, vam descartar visitar res de l’Ala Richelieu. Recorrent només sales de l’Ala Sully i de l’Ala Denon on hi havia coses que ens interessaven ja vam estar més de tres hores i vam quedar baldats.

Un cop decidit què voleu veure, aneu seguint el plànol i les indicacions. Tingueu en compte que és bastant fàcil desorientar-se i perdre’s. Hi ha escales i portes per tot arreu i en més d’un moment no saps on ets exactament, però no dubteu en preguntar als guardes del museu, estan per tot arreu i són molt amables.

musee_du_louvre-16

Una alternativa que ofereix el museu són les audioguies, que costen 5 euros. Són una Nintendo DS amb contingut interactiu, GPS i un munt de mandangues més. Nosaltres vam decidir agafar-ne només una (la portava l’Àlex i ell m’anava explicant a mi). Això sí, tot i l’emoció del primer moment de tenir aquell aparatet tan innovador entre les mans, us he de dir que no va aconseguir dominar-lo del tot fins que feia més d’una hora que voltàvem per allí dins, així que potser és més pràctic comprar-se una bona guia en paper del museu i anar llegint, com s’havia fet sempre.

Dit això, us deixem unes quantes imatges del que podreu trobar al Museu del Louvre. Nosaltres vam optar per visitar les antiguitats egípcies, mesopotàmiques i gregues i les pintures italianes, una ruta de gairebé tres hores pel museu, així que ja us podeu fer una idea de les seves dimensions…

musee_du_louvre-2

musee_du_louvre-3

musee_du_louvre-4

musee_du_louvre-5

musee_du_louvre-6

musee_du_louvre-7

musee_du_louvre-9

musee_du_louvre-11

musee_du_louvre-12

musee_du_louvre-13

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies