Excursió a les cascades del Rin des de Zurich

cataratas_del_rin-7

Al nord de Suïssa, gairebé a la frontera amb Alemanya, hi ha el salt d’aigua més gran de l’Europa Central: les cascades del Rin o Rheinfall.

Situades al curs alt del riu Rin, tenen 150 metres d’amplada i 23 d’alçada i durant els mesos d’estiu poden arribar a tenir un cabal mitjà de més de 700 metres cúbics d’aigua per segon. Si es va de viatge a Zurich o a la zona sud d’Alemanya val la pena dedicar-hi un matí, ja que es tracta d’una excursió molt agradable i també molt impressionant.

En el cas que us interessi arribar-hi amb tren, des de l’estació de Zurich cada hora surten un parell de trens cap a Schaffhausen. El trajecte dura uns tres quarts d’hora. Un cop a l’estació, just al davant hi ha una parada d’autobús on s’ha d’agafar el número 1 que en 10 minuts et porta fins a Neuhausen am Rheinfall, el petit municipi on hi ha les cascades. S’ha de baixar a la parada Zentrum i des d’allí hi ha uns deu minuts caminant fins a les cascades. No patiu, no té pèrdua, està perfectament senyalitzat.

mapa_stein_an_rhein

En aquest cas arribes a les cascades des del seu darrere i llavors hi ha dues possibles opcions per veure-les des d’angles molt més espectaculars: anar a la dreta, cap a l’embarcador on es poden agafar els vaixells que t’acosten fins a les roques centrals, o ve anar a l’esquerra, travessar el pont per on també passa el ferrocarril (hi ha una passarel·la per a vianants) i pujar a peu fins al castell Laufen. Si arribeu aquí amb cotxe, tingueu en compte que al costat del castell hi ha un aparcament molt gran on poder deixar el vehicle.

mapa_rheinfall

Nosaltres vam optar per anar fins a l’embarcador i després d’analitzar les diferents rutes que ofereixen (podeu veure el mapa que hi ha just aquí damunt), vam optar per agafar la línia groga o línia 1 que et porta fins a la roca que hi ha just al centre de les cascades i que és una experiència realment espectacular. El preu per fer aquest recorregut, d’anada i tornada, és de 8 CHF (uns 7,5€). No està de més que porteu uns impermeables a la motxilla. Nosaltres no ens vam mullar gairebé gens, però en funció de com bufa el vent pots acabar ben xop…

cataratas_del_rin-6

Un cop retornats a l’embarcador volíem anar fins als miradors que hi ha a l’altra banda de les cascades i pujar al castell Laufen. Per fer-ho hi ha l’opció de pujar a peu travessant el pont del ferrocarril i seguir el camí muntanya amunt (la pujada és considerable), o bé agafar un altre vaixell que únicament fa d’enllaç entre banda i banda del riu (línia vermella, és a dir, línia 2), el preu del qual també inclou l’entrada al castell i a tots els miradors. En aquest cas el preu del tiquet és de 7,5 CHF (uns 7€).

La veritat és que val molt la pena apropar-se fins aquests miradors que estan ubicats just al costat dels salts d’aigua. El soroll és ensordidor i fa moltíssima impressió.

cataratas_del_rin-4

Si acabeu la ruta al castell (això que us he estat explicant fins ara poden ser entre dues i tres hores bones de recorregut), hi ha l’opció d’agafar un autobús que va directe fins a Schaffhausen, un poble força encantador i on es pot menjar per preus una mica més assequibles (tingueu en compte que Suïssa és bastant car) que els dels restaurants o les paradetes que hi ha al castell Laufen.

Us deixem unes quantes fotografies més d’aquestes espectaculars cascades i també del poble de Schaffhausen. Una excursió 100% recomanable si viatgeu a Suïssa o al sud d’Alemanya.

cataratas_del_rin-1

cataratas_del_rin-3

cataratas_del_rin-5

cataratas_del_rin-8

cataratas_del_rin-9

cataratas_del_rin-10

cataratas_del_rin-11

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

11 thoughts on “Excursió a les cascades del Rin des de Zurich

 1. Pingback: 9 días de ruta por Suiza

 2. Isabel

  Bones, em sembla que tens una errada en la informació que dones. El teu texte diu:

  “Un cop a l’estació, just al davant hi ha una parada d’autobús on s’ha d’agafar el número 1 que en 10 minuts et porta fins a Stein an Rhein, el municipi on hi ha les cascades”.

  Les cascades no estan a Stein am Rhein, estan molt a prop de Schaffhausen. L’autobús nr. 1 surt de la mateixa estació de Schaffhausen però no des de Stein am Rhein, poble preciós que queda a uns 25′ de les cascades en transport públic. T’agraïria ho rectifiquessis per si algú més llegeix el teu bloc, que tingui la informació correcta

  1. Laia Díaz Post author

   Tens raó Isabel, devia ser una confusió a l’hora d’escriure l’article ja que després de la visita a les cascades vam anar a Stein am Rhein. Concretament, les cascades estan al municipi de Neuhausen am Rheinfall on s’ha d’arribar amb autobús des de Schaffhausen. Gràcies per llegir el blog. Salutacions!

  1. Laia Díaz Post author

   Hola David! Las cataratas del Rin están en Suiza, así que el pago de los billetes es en francos suizos. Gracias por leer el blog! 🙂

  2. Montse

   Son una pasa ,estuve en Agosto y me encanto todo el entorno,si teneis oportunidad no dudeis,yo venia de Milano de ver también otra pasada el lago como

   1. Laia Díaz Post author

    La zona del Lago Como la tenemos pendiente. Mucha gente la recomienda, así que tendremos que visitarla algún día! 🙂
    Muchas gracias por tu comentario Montse y por leer el blog!

 3. Alba Carrera

  Hola! Estaba pensando en visitar las cataratas del Rin y quería saber cuánto cuesta el tren más o menos. Gracias!

  1. Laia Díaz Post author

   Hola Alba!
   Desde la página web de los ferrocarriles suizos (http://www.sbb.ch/en/home.html) podrás comprobar todos los horarios y las tarifas de los trayectos que te interesen. Ten en cuenta que si viajas con la Swiss Pass el trayecto será gratuito.
   Saludos y gracias por leer el blog!

 4. Mayra Casso

  Hola, me puedes decir como se regresa de las cascadas a Zurich en transporte público?

  1. Laia Díaz Post author

   Hola Mayra!
   Puedes regresar a Zurich haciendo el camino inverso que se explica en el artículo para llegar a las cascadas desde Zurich. En la parada de autobús Zentrum, que está a unos diez minutos de las cascadas, coges el autobús número 1 que te lleva hasta la estación de tren donde cada hora salen un par de trenes hacia Zurich. Espero haberte ayudado!
   Buen viaje!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies