Vuit dies de ruta per Croàcia i Eslovènia

ruta_croacia_eslovenia_cat

Va ser poc després de Setmana Santa quan vam decidir que el viatge de l’estiu del 2015 seria per Croàcia i Eslovènia, dos països que mai havíem tingut a la llista de prioritats, però que ens han sorprès molt més del que esperàvem.

La decisió va ser bastant senzilla ja que buscàvem una destinació no gaire llunyana (només teníem vuit dies disponibles per viatjar), on no hi fes fred (en els nostres darrers viatges n’havíem passat massa) i que el pressupost no superés els 1.000 euros per persona (estem estalviant pel 2016 per fer el viatge més llunyà i llarg que hem fet mai fins ara). Així doncs, Croàcia i Eslovènia complien amb tots els requisits i ens oferien nombrosos atractius com patrimoni cultural, platja i naturalesa.

Com ja vam fer a Sicília i a Islàndia, vam optar per viatjar pel nostre compte llogant un cotxe i seguint una ruta que havíem dissenyat prèviament per intentar aprofitar el temps el màxim possible. N’érem conscients que no disposàvem de gaire temps, així que vam fer una llista de llocs que ens venien de gust, que semblaven atractius i el resultat va ser el següent:

Dia 1: Dubrovnik

Dia 2: Mostar (Bòsnia i Hercegovina)

Dia 3: Split, Trogir i Primosten

Dia 4: Sibenik, Parc Nacional Krka i Grabovac

Dia 5: Parc Nacional Plitvice i Rijeka

Dia 6: Postojna i Ljubljana

Dia 7: Bled i Zagreb

Dia 8: Zagreb

Volar a Croàcia

El primer pas va ser comprar els vols. Croàcia disposa de diferents aeroports comercials (Dubrovnik, Split, Rijeka, Zagreb…) on hi volen diverses companyies low cost com ara Vueling o Norwegian. Com que volíem que la nostra ruta arribés fins a Eslovènia (i des de Ljubljana no hi ha vols directes a Barcelona), l’opció que més ens va agradar va ser la de entrar per Dubrovnik i sortir per Zagreb.

Fer un recorregut circular entrant i sortint pel mateix aeroport ens hagués suposat fer massa quilòmetres amb pocs dies ja que Croàcia té una forma allargada que dificulta aquest tipus de rutes si vols recórrer de país de sud a nord o a la inversa.

Tot i que feia temps que teníem decidida la destinació, per tema de confirmació de dies de vacances, no vam comprar els bitllets fins a finals de maig. El vol amb Vueling amb anada de Barcelona a Dubrovnik i amb tornada de Zagreb a Barcelona més una maleta facturada, ens va costar 197€ per persona. Si viatgeu en temporada baixa o els agafeu amb més antelació segur que els podeu trobar més barats, però tenint en compte que nosaltres viatjàvem al juliol a un país de platja molt de moda entre els europeus no ens va semblar car.

ruta_croacia_eslovenia 011

Lloguer del cotxe

Després de valorar diverses opcions i preus, ens vam tornar a decidir per llogar amb Sixt. Havíem tingut molt bona experiència amb ells a Islàndia i la relació de preus que ofereixen és molt competitiva. En aquest cas, set dies de lloguer d’un Volkswagen Polo (que vam recollir a Dubrovnik i vam retornar a Zagreb) ens van sortir per 259 euros.

No disposàvem de GPS, així que per conduir pel país vam fer com “antes”: vam comprar un mapa de carreteres de Croàcia, Bòsnia i Eslovènia i vam anar seguint les indicacions. Si que és cert, però, que per localitzar els allotjaments dins de les ciutats vam descarregar-nos al mòbil l’aplicació gratuïta City Maps 2Go (que et permet descarregar-te mapes de pobles i ciutats i consultar-los sense connexió 3G), que ens va ser molt útil per localitzar els llocs on dormíem, ja que en alguns casos estaven en llocs ben enrevessats i amagats.

L’allotjament

Tot i que aquest tema es mereix un article a part, de moment farem una introducció explicant-vos que ni Croàcia ni Eslovènia disposen d’una gran oferta hotelera. Per salvar aquesta manca d’allotjament, en tots els municipis, fins i tot en els pobles més remots, un es pot trobar el que ells anomenen “sobe”, és a dir, habitacions en cases particulars que acostumen a tenir preus molt competitius.

Durant tot el viatge vam anar dormint en sobes i apartaments que havíem reservat prèviament, per no haver de perdre temps buscant lloc per dormir, però si teniu ganes d’improvisar és una destinació on podeu anar perfectament sense tenir lloc reservat i buscar sobre la marxa. És possible que en els indrets més turístics com Dubrovnik, Split o algunes illes us costi més durant la temporada alta perquè hi ha molta demanda, però en les zones més rurals o més a les afores segur que trobareu opcions. Però ja us dic, sobre l’allotjament farem un article a part amb tots els detalls que creiem importants destacar.

Documentació necessària

Croàcia i Eslovènia són països de la Unió Europea de manera que viatjant amb el DNI un n’hauria de tenir prou. Ara bé, si es vol recórrer Croàcia de nord a sud o de sud a nord, s’ha de tenir en compte que hi ha una llengua de terra que arriba fins a la costa que separa Croàcia en dues zones que forma part de Bòsnia i Hercegovina, un país que no està dins de la Unió Europea.

Tot i que en alguns blogs havia llegit que en alguns controls fronterers accepten el DNI, nosaltres vam preferir no arriscar-nos i per anar més ràpid ensenyar sempre el passaport, tant als controls que traspasses per seguir la carretera de la costa tant als que vam passar per entrar a Bòsnia i anar fins a Mostar. Alguns policies ni tan sols se’ls miraven i d’altres els revisaven amb una mica més d’atenció. Suposo que això depèn de qui et trobes a la cabina de vigilància.

De manera que no podem fer altra cosa que recomanar-vos que viatgeu amb els dos documents. A més, en el cas que en perdeu o us en robin un sempre tindreu l’altre i us estalviareu el maldecap d’haver de fer tràmits amb l’ambaixada per poder agafar el vol de tornada.

Moneda

A Eslovènia la moneda oficial és l’euro, però a Croàcia, tot i que hi ha alguns llocs on accepten euros, la moneda oficial és la kuna. El juliol del 2015 el canvi era aproximadament de 7,5 kunes per cada euro. Nosaltres vam marxar de casa amb la moneda canviada, però exceptuant als aeroports o els hotels, on el canvi acostuma a ser més elevat, a la majoria d’establiments de canvi el preu no variava gairebé gens.

D’altra banda, a Bòsnia utilitzen el marc, encara que a Mostar (no sé que deu succeir en altres indrets menys turístics del país) t’ho deixen pagar absolutament TOT amb euros. El canvi que et fan a totes les botigues i restaurants el juliol del 2015 era d’1 euros per 2 marcs.

Amb tota aquesta informació pràctica comença la sèrie d’articles sobre el viatge a Croàcia i Eslovènia del juliol del 2015.

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

18 thoughts on “Vuit dies de ruta per Croàcia i Eslovènia

 1. Pingback: Un dia a Dubrovnik - Històries d'una càmera

 2. Pingback: Excursión a Mostar desde Dubrovnik o Split

 3. Pingback: Un paseo por Split y Trogir

 4. Pingback: Las mejores playas de Croacia

 5. Pingback: Las cuevas de Postojna

 6. Pingback: El Lago Bled, un paisaje de cuento de hadas

 7. Joan Llosent Formatger

  Felicitats, una ruta explicada de una manera que apassiona i dona ganas de fer-la de tal manera que el dia 8 de juny baig a fer-la.
  Una pregunta: Quin tipus de suguro vareu agafar al llogar el cotxe?, perque segons quin varia molt el preu.
  Merci.

  1. Laia Díaz Post author

   Hola Joan! Gràcies per les teves paraules! Celebrem que t’hagi servit d’alguna cosa tot el material.
   Doncs en aquesta ocasió no vam agafar assegurança addicional pel cotxe, vam passar amb la que venia de sèrie amb el preu inicial. Únicament vam pagar una quota no gaire alta (crec recordar que uns 30€, més o menys) per poder circular amb el cotxe per fora del país d’origen del lloguer i que aquella assegurança ens servís en el cas de donar-li algun cop a Eslovènia o Bòsnia.
   Qualsevol altra cosa amb què et puguem ajudar, ja ho saps!
   Bon viatge!!

 8. Mariano

  Te escribo desde Argentina y me encanta el blog. Estamos pensando en ir a Croacia y Eslovenia en Febrero. Te consulto si es posible consultar los comentarios de los días 5 a 8 del viaje. Gracias!

  1. Laia Díaz Post author

   Hola Mariano! Que ilusión que alguien nos lea desde tan lejos! 🙂

   Todavía no hemos publicado todos los artículos del viaje, pero únicamente faltan los de Ljubljana y Zagreb, que los tenemos pendientes. Me he dado cuenta que faltaba actualizar algunos enlaces, pero ahora ya los tienes actualizados en esta misma entrada para consultar los artículos que sí que están publicados. Cualquier duda que os podamos resolver, no dudes en preguntar, aunque sea sobre Ljubljana y Zagreb, lo que necesitéis. Si vais en febrero pensad que el paisaje será muy distinto! En algunos lugares hará bastante frío y en puntos como Plitvice o Bled es casi seguro que os encontréis nieve.

   Muchas gracias por leernos! Un saludo desde Tarragona!

 9. Pingback: Un paseo por el centro de Ljubljana

 10. Marina Pérez

  Hola!!! me encanta el viaje que hicisteis, es una pasada…
  Mi novio y yo tenemos pensado ir este verano a Dubroknik, Mostar y Kotor. Lo que viene siendo matar 3 pájaros de un tiro.
  Queríamos alquilar un coche, pero hemos oído comentarios muy malos sobre el alquiler de coches, sobre todo por el depósito….¿cuánto os retuvieron a vosotros por el depósito? ¿tuvisteis algún tipo de problema para que os lo devolvieran?
  Mil gracias de antemano 😉

  1. Laia Díaz Post author

   Hola Marina!
   Muchas gracias por leer el blog.
   Como nos gusta ir a nuestro aire solemos alquilar coches en muchos de nuestros viajes y nunca (de momento) hemos tenido ningún problema. Los depósitos varían en función de la compañía, el país, los días de alquiler… A nosotros siempre nos los han desbloqueado de la tarjeta al cabo de una semana, como muy tarde, de haber devuelto el coche. También es cierto que, por suerte, nunca le hemos dado ningún golpe a los coches de alquiler… Es cierto que si lees comentarios en los foros jamás alquilarías un coche, pero nosotros seguiremos haciéndolo. Solemos alquilar con Sixt, Europcar y Avis (nos decidimos en función del precio) y hasta ahora el resultado siempre ha sido muy bueno.
   No sé si os he ayudado demasiado, pero ya te digo, es una opinión muy personal teniendo en cuenta que nunca hemos tenido ningún percance… Animaros a probar, veréis como viajar por vuestra cuenta por carretera es una pasada!
   Cualquier otra duda, aquí nos tenéis! Feliz viaje! 🙂

 11. Dani

  Hola Laia bon dia;
  Som de Barcelona i hem decidit viatjar a Croàcia aquest any la dona i jo amb la nostra fila de 3 anys.
  Bueno quan viatjem gairebé tindrà 4.
  El cas és que voldria demar-te informació si és possible.
  La intenció no és fer una ruta perquè amb la nena ja que no ens bé de gust liar-nos, sinó de disfrutar les vacances.
  Recomanaries passar 7 dies a Dubroknik?
  L’altra opció és llogar un cotxe i fer alguna sortida curta d’anada i tornada.
  També hem pensat fer l’estança a Split o Zadar ja que no queden tan lluny com Dubroknik.
  Gràcies per compartir la teva experiència.

  Dani

  1. Laia Díaz Post author

   Hola Dani! Primer de tot, moltes gràcies per llegir el blog i pel comentari.
   Tenint en compte el que em comentes, sincerament, no us recomano passar 7 dies exclusius a Dubrovnik, la ciutat emmurallada és bonica, però està tot molt massificat, així que pot ser una mica agobiant tants dies i també s’ha de tenir en compte que és una de les ciutats més cares per dormir. Split potser no està tan plena de gent, l’allotjament us sortirà una mica més assequible i pel voltant hi ha molts poblets amb algunes platges ben boniques. A més, també us podeu plantejar agafar algun ferri des del port i anar a passar un dia a alguna de les illes que hi ha ben a prop. Plantegeu-vos seriosament l’opció de llogar el cotxe per moure-us una mica per l’entorn perquè jo crec que set dies només en alguna d’aquestes ciutats us pot resultar bastant monòton.
   Per qualsevol altra consulta, si vols, pots enviar-nos un mail a hola@historiesdunacamera.com i estarem encantats d’ajudar-vos amb tot allò que estigui a la nostra mà.
   Rebeu una abraçada des de Tarragona!

 12. Imanol Urrestarazu

  Hola Laia, buenas, lo primero la enhorabuena y darte las gracias por el blog, gran trabajo y es de gran ayuda, la verdad.
  Nosotros vamos este mes desde el veintiuno hasta el cuatro de agosto ahora mi gran duda sobre el alquiler del coche, en europcar me sale muy bien de precio pero tengo el problema de que no me cubre la entrada a Bosnia, sabes si con sixt te cubre ? es el que usasteis vosotros y no sé si os cubría o fuisteis arriesgando un poco.

  Un saludo y gracias de nuevo

  1. Laia Díaz Post author

   Hola Imanol! A nosotros el seguro inicial que nos ofrecía Sixt sólo nos cubría los percances que pudiéramos tener en Croacia, que era el país donde lo alquilábamos, pero nos ofrecieron la opción de pagar unos 20€ de más, para que el seguro estuviera activo también en otros paises, en este caso Bosnia y Eslovenia. Podéis preguntar si todavía existe esta posibilidad llamando a atención al cliente de Sixt, es lo que hicimos nosotros para contrastarlo, aunque en la página web también estaba la información. Espero haberos ayudado. Disfrutad muchísimo de las vacaciones y mil gracias por leernos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies