Escapada fotogràfica al Delta de l’Ebre

escapada_delta_ebre-1

Havia sentit a dir que les postes del sol al Delta de l’Ebre eren de les més boniques que es podien veure, però, tot i tenir-lo tan a prop de casa, mai fins ara hi havia anat a fer només això, a contemplar i fotografiar una posta de sol al Delta.

Va ser aquest passat cap de setmana quan, amb motiu d’un curs fotogràfic que organitzava el fotògraf Jon TC, vaig carregar les bateries i vaig preparar la càmera per gaudir d’aquest espectacle de la naturalesa amb una escapada fotogràfica al Delta de l’Ebre. Sincerament, les previsions no eren gaire bones i el dia no acompanyava gaire, però, tot i això, l’escenari no ens va decebre gens ni mica.

Bona part del curs fotogràfic es va desenvolupar a la platja del Trabucador, la banya més al sud d’aquest paratge natural. Allí, després d’una sessió teòrica, vam desenfundar trípodes i càmeres i vam començar a disparar. Primer estava el cel cobert, però, finalment, les últimes llums del dia es van escolar entre els núvols.

I quan la llum ja havia gairebé desaparegut ens vam dirigir cap a l’embarcador de les Madalenes, un antic punt de pesca on ara hi queden algunes barquetes i unes quantes passarel·les mig enfonsades que li donen un encant màgic a l’indret des d’on es veuen les llums de Sant Carles de la Ràpita.

Un cop es va fer completament fosc vam retornar al Trabucador a fer alguns jocs fotogràfics amb foc i llum i a contemplar les estrelles quan els núvols ens deixaven.

Si busqueu una destinació tranquil·la de cap de setmana, el Parc Natural del Delta de l’Ebre és una gran opció. Actualment té una extensió de més de 7.000 hectàrees i s’ofereixen nombroses activitats a fer, com passejades amb barca o bicicleta, a banda de ser un paratge excepcional per contemplar aus (els flamencs són uns dels grans protagonistes) i per obtenir grans fotografies de natura.

Això sí, un consell, dutxeu-vos amb repel·lent de mosquits! Sobretot a primeres hores del matí i quan comença a pondre el sol. En alguns indrets poden arribar a ser molt molestos, a més, sapigueu que les seves picades són horroroses! Mai a la vida hagués imaginat que us mosquit seria capaç de picar-me a través d’uns texans, però sí, els del Delta són capaços! Vestia un texans gruixuts i a hores d’ara porto més d’una vintena de picades a les cames, de les quals una té un diàmetre de 10 centímetres… No vull pensar que deu passar si t’atreveixes a anar-hi amb pantalons curs i sense repel·lent…

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies