Expedición Polar a les Bardenas Reales

28112015 Expedición Polar_Bardenas Reales 012

El d’avui és un d’aquells articles en què tinc la sensació que les paraules no fan justícia al que vols explicar, una mancança que espero que solventin les fotografies.

No sé quan va ser la primera vegada que vaig veure una fotografia de l’Álvaro Sanz. Internet les té aquestes coses, però aviat vaig descobrir que era de Tarragona, que teníem amics i coneguts en comú i des de llavors no he deixat de seguir les seves aventures pel globus terraqüi.

Després de fer diversos cursos online de fotografia i processat, el següent pas que volia era apuntar-me a algunes de les sortides fotogràfiques de cap de setmana que organitzava i fa un mes em vaig decidir. Tenia el cap de setmana lliure, era a una zona que no coneixia i era la darrera oportunitat d’apuntar-se a una expedició aquest 2015.

El lloc escollit per anar d’Expedición Polar? Les Bardenas Reales de Navarra.

28112015 Expedición Polar_Bardenas Reales 006

El balanç? Immillorable. Tot i el cansament que vaig arrossegar el dilluns després d’haver dormit menys de vuit hores durant tot el cap de setmana, els records que ara em queden són increïbles. L’Álvaro és passió i entusiasme. Passió i entusiasme per la fotografia i per tot allò que fa. Una passió i un entusiasme que t’encomana fins a fer-te oblidar que el despertador t’està sonant a les sis del matí, que no has dinat o que aquesta nit tornaràs a dormir menys de quatre hores.

Amb el seu inseparable termo de cafè ensucrat, et fa perseguir el sol, saltar entre muntanyes, escoltar històries de viatges que semblen impossibles… i tot això, acompanyat per un grup de persones encantadores que com tu estan al·lucinades i enganxades a disparar sense aturador les seves càmeres fotogràfiques.

Si us agraden els viatges i la fotografia us recomano que un dia us animeu a fer una Expedición Polar. Per sort el meu company habitual de viatge té una paciència infinita amb les meves aturades constants per fer fotografies, però moure’t durant dos dies entre un grup de gent que té exactament les mateixes inquietuds que tu és impagable.

D’aquestes inquietuds en queda ara el record d’unes grans converses mentre caminàvem enmig del desert, dels ulls desperts en contemplar un doble arc de Sant Matí durant la sortida del sol, de la bogeria sorgida entre camps de joncs i, també, en queden visites pendents a Vitòria, Logroño, Santander i a uns quants altres punts de la geografia espanyola.

A hores d’ara ja estic mirant el calendari i creuant els dits perquè l’any vinent pugui tornar a apuntar-me a algunes de les noves expedicions.

Informació pràctica sobre les Bardenas Reales

Ubicat al sud est de Navarra, el Parc Natural de les Bardenas Reales s’estén al llarg de més de 42.000 hectàrees. Es caracteritza per ser un indret semi desèrtic amb formacions rocoses de formes sorprenents formades per l’erosió de l’aigua i el vent al llarg dels anys.

L’accés al parc és lliure, però s’ha de tenir en compte que existeix una normativa per mantenir intacta la preservació de l’espai. Si no es té la sort de comptar amb un guia que us orienti per l’interior del parc, un bon punt de partida pot ser el Centre d’Acollida del Visitant al qual s’accedeix des del km 0,8 de la carretera NA-8712 que uneix Tudela amb Arguedas.

Pel que fa a l’allotjament a la zona, hi ha nombroses cases rurals i petits hotels, però una molt bona opció són les Casas Cueva de Las Bardenas Reales ubicades al municipi de Valtierra. Aquí és on ens hem allotjat durant el cap de setmana i us asseguro que els apartaments construïts a l’interior de coves són molt acollidors i disposen de cuina totalment equipada. Si viatgeu amb nens, no ho dubteu, els hi encantarà dormir a dins d’una cova!

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies