Les espectaculars i cares coves de Postojna

Postojna-7

Després de cinc dies de ruta en cotxe per Croàcia, els paisatges verds d’Eslovènia ens va rebre amb una impressionant cortina d’aigua. Tot i això, no vam caler que canviéssim els nostres plans ja que la primera parada prevista eren les coves de Postojna.

Ubicades a tocar del municipi de Postojna, aquestes coves tenen una allargada de 20km, tot i que només són visitables els 5 primers, 4km dels quals es recorren amb un tren i 1km a peu amb guia.

En el moment de comprar les entrades, que determinen l’hora en què es pot accedir a la cova, et fan escollir l’idioma del guia amb qui vols anar. Hi ha disponible eslovè, anglès, francès, alemany, italià, però no espanyol. El preu de l’entrada és caríssim, ja que costa 22,90€. Les coves són espectaculars, però tenint en compte l’elevadíssim preu de les seves entrades no tenim clar si recomanar-vos gaire la visita… La relació qualitat-preu no és gens bona, això és evident.

El que venen ells és que amb aquesta entrada pots combinar entrades a altres atraccions de la zona i totes elles et surten més barates, però tot i així continua sent caríssim. En aquesta pàgina web podeu consultar tots els packs d’entrades que s’ofereixen.

El recorregut en tren (uns 10 minuts per entrar i 10 més per sortir) és una de les parts més curioses d’aquesta visita, ja que passa per desenes de galeries il·luminades, es cola entre estalactites i estalagmites gegantines i ens ofereix la sensació de estar viatjant al centre de la terra. Fins i tot, es passa per una sala il·luminada per un gran llum d’aranya, la Sala de Concerts, on en comptades ocasions s’hi ofereixen concerts per aprofitar la seva bona acústica.

La resta del recorregut a peu és molt accessible, encara que convé anar abrigat (a l’interior la temperatura sempre acostuma a estar sobre uns 9ºC) i no està de més un calçat que eviti que fem patinatge ja que el terra està molt humit. No s’ha d’oblidar que està completament prohibit tocar les estalactites i les estalagmites perquè s’aturaria el seu cicle natural de creixement.

El castell de Predjama

A només 15 minuts en cotxe de les coves de Postojna, hi ha el castell de Predjama on es pot visitar una altra cova. L’entrada a aquest castell és una de les que es pot combinar amb les coves de Postojna.

Nosaltres no vam voler pagar per veure una altra cova, tot i que l’entrada també permet accedir a l’interior del castell, però prèviament havíem llegit que no valia gaire la pena, així que únicament vam acostar-nos a la zona per veure’l des de fora, ja que la seva ubicació a les roques el converteixen en un dels castells més singulars del món.

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

One thought on “Les espectaculars i cares coves de Postojna

  1. Pingback: Un paseo por el centro de Ljubljana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies