El Carnaval de Tarragona

060216 Rua Carnaval Tarragona 020

Fa poc més d’una setmana, l’empresa canadenca de compra de bitllets d’autobús on line Busbud publicava un article on escollia Tarragona com una de les cinc millors ciutats d’Espanya per viure el Carnaval, a l’alçada d’indrets com Cadis i Tenerife.

Tot i que no conec altres Carnavals, és cert que el de Tarragona ha anat guanyat espectacularitat amb els anys, encara que l’evolució que ha experimentat no ha agradat a tothom. En aquests moments, crec que la ciutat està divida entre fervents seguidors i fervents detractors del Carnaval tarragoní. Hi ha qui està encantat que hagi evolucionat cap a l’estil de carnavals com el de Tenerife o, salvant les distàncies, els del Brasil, mentre que molts d’altres critiquen l’aposta per la ploma i les modernes músiques de discoteca i preferirien una festa de caire més tradicional català, com el Carnaval de Vilanova i la Geltrú o el de Solsona, per exemple.

Sense voler entrar en cap debat i basant-me en el que, agradi o no, és avui en dia el Carnaval de Tarragona, el cert és que darrere d’aquesta festa hi ha gent que hi creu molt, gent que es desviu per fer gran aquesta festa i gent que treballa durant mesos i mesos perquè tot surti a la perfecció. Motius més que suficients per admirar i aplaudir a totes aquelles persones que amb el seu esforç estan aconseguint situar el Carnaval de Tarragona com un atractiu més de la ciutat.

Possiblement l’acte més espectacular de tots és la Disfressa d’Or, un SHOW amb majúscules en què una quinzena de comparses mostren des de dalt d’un escenari a un jurat i a un públic molt exigent la feina feta durant els darrers mesos. Un espectacle que fa dos anys es va traslladar a la Tarraco Arena on, pel meu gust, ha perdut agilitat (més de dues hores de durada és excessiu) i el caliu que es generava al Recinte Firal (tot i les seves limitacions), on el públic estava molt més a prop de ballarins i disfresses. Tot i això, per mi és el major imprescindible de la festa. Queda pendent, però, intentar que el públic que omple la graderia sigui més variat i no només la família i els companys de comparsa dels qui pugen a escena.

Menció a banda mereixen també la Rua de l’Artesania (dissabte a les 18 hores) i la Rua de Lluïment (diumenge a les 19 hores), on el carrer s’omple de petites obres d’art en forma de disfressa i de coreografies assajades al mil·límetre. L’única pega? La Rua de l’Artesania s’està convertint en una desfilada excessivament llarga per qui té ganes de veure-la de principi a fi.

Si sou carnavaleros, us convidem a que algun any vingueu a viure’l a Tarragona. Potser, com als tarragonins, us encantarà o us desagradarà, però abans de decidir en quin bàndol us poseu, veniu i gaudiu!

Dit això, a continuació trobareu dues galeries fotogràfiques corresponents a la Disfressa d’Or 2016 i a la Rua de l’Artesania d’aquest passat dissabte perquè us feu una idea del que us hem explicat.

Disfressa d’Or 2016
Rua de l’Artesania 2016

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies