Preparant un viatge al Japó

Foto: www.officeholidays.com

Foto: www.officeholidays.com

Potser és per la diversitat culturat, potser per la seva història, potser per les seves extravagàncies… Sincerament, no sabem quin és el motiu exacte que ens ha portat a decidir la pròxima destinació, però el que sí que tenim clar és que tenim unes ganes immenses d’estar d’aquí a dues setmanes passejant per l’anomenat país del sol naixent. Marxem al Japó!

Fa més de cinc mesos que vam comprar els bitllets d’avió i que vam començar a analitzar l’allotjament i, després de molta feina de recerca, a hores d’ara poc ens falta per acabar de mirar o decidir sobre el nostre imminent viatge al país de les més de 3.000 illes.

L’emoció i els nervis per aquest viatge són molt més evidents que en altres ocasions, però és que aquesta vegada la destinació té dos al·licients molt importants: serà el primer cop que sortim d’Europa i estarem celebrant la nostra lluna de mel! Motius més que suficients per estar histèrics perduts…!

En total, disposarem de 10 dies complets en què seguirem la següent ruta pel Japó:

 • Dia 1: Tòquio
 • Dia 2: Tòquio
 • Dia 3: Tòquio
 • Dia 4: Kamakura
 • Dia 5: Kyoto
 • Dia 6: Kyoto
 • Dia 8: Hiroshima i Miyajima
 • Dia 9: Osaka
 • Dia 10: Nara
Recerca dels vols

Com acostumem a fer sempre, un cop vam decidir la destinació vam començar la recerca de vols. En aquesta ocasió no disposàvem de massa marge de maniobra a l’hora d’escollir les dates, ja que havíem de marxar poc després de la boda per poder aprofitar els màxims dies possibles, així que amb les dates definides des de bon principi vam analitzar quina era la millor opció horària i pressupostària, tenint en compte que volíem arribar per Tòquio i sortir per Osaka.

Un altre cop, el comparador de vols Skyscanner ens va localitzar les millors ofertes i ens va mostrar totes les opcions que hi havia per volar des de Barcelona fins al Japó. L’opció més barata era volar amb Qatar Airways, però els horaris dels seus vols ens feien perdre gairebé un dia sencer de viatge, així que vam optar per pagar una mica més i, finalment, vam escollir volar amb Air France via París. Són menys hores de vol i arribem l’endemà d’haver sortit a primera hora del matí (m’agradarà veure com superem el tema del jet lag).

El preu del vol, únicament d’anada, ens va sortir per uns 400€ per persona, aproximadament, amb una maleta facturada (no podem donar el preu exacte perquè el viatge té una segona part, que ja desvetllarem més endavant, i la tornada no és des del Japó).

Allotjament

Vam començar a buscar l’allotjament gairebé abans que els vols i de seguida vam veure que viatjàvem al Japó en unes dates molt concorregudes: l’anomenada Golden Week. Per a ells és com una mena de setmana de vacances en què s’ajunten diferents festius i ponts, així que al país és temporada alta, de manera que els preus dels allotjaments estaven pels núvols i en alguns casos, tot i mirar amb més de sis mesos d’antelació, hi havia hotels que ja estaven complets. Som uns cracs escollint dates! 🙁

Finalment, vam acabar fent bona part de les reserves a través Booking, això sí, pagarem una mitjana d’uns 125€ la nit amb esmorzar. Vam localitzar alguna opció més econòmica, però aquest cop hem volgut regalar-nos algun caprici que al cap i a la fi només es va de lluna de mel una vegada a la vida!

japan_rail_pass-1

El transport

La manera més còmode de moure’s pel país és amb tren. Algú no ha sentit a parlar dels famosos trens bala? Això sí, els bitllets de tren són cars. Ara bé, els estrangers tenim l’avantatge que podem comprar l’anomenada Japan Rail Pass (JRP), un abonament de transport de la companyia japonesa de ferrocarril Japan Railways Group (JR), que es pot usar de forma il·limitada i durant el període de validesa que nosaltres escollim (7, 14 o 21 dies).

La seva compra i el seu ús mereixen un article a banda que preparem un cop hàgim tornat del viatge per explicar-vos tot el que implica viatjar amb aquest sistema.

Nosaltres hem comprat la JRP de 7 dies i ens ha costat 220€ per persona.

Documentació i visat

No és necessari disposar de visat si un està al país menys de 90 dies. És imprescindible tenir el passaport vigent.

Assegurança de viatges

Reconeixem que quan fem escapades curtes per Europa acostumem a viatjar sense assegurança i confiant amb el servei que ens pugui fer la Targeta Sanitària Europea. Aquest cop, però, no ens hem volgut arriscar i hem contractat una assegurança de viatges (que inclou també cancel·lació) amb IATI Seguros que ens ha costat 138€ per tots dos (una ganga si tens en compte de tot el que et pot salvar, tot i que esperem no haver-la d’usar).

Recordeu que per ser lectors d’Històries d’una càmera teniu un 5% de descompte en la vostra assegurança de viatge amb IATI si la contracteu fent clic en el següent enllaç.

Moneda

La moneda japonesa és el ien. A principis d’abril de 2016, el canvi és d’uns 125 iens per euro, aproximadament.

Horari

La diferència horària del Japó respecte a la península Ibèrica és de 7 hores més.

Endolls

Al Japó els endolls són de dues clavilles planes tipus A, de manera que es necessita un adaptador. A banda, s’ha de tenir en compte que el corrent elèctric a tot el país és de 100V, així que s’ha de comprovar que els carregadors tinguin especificat que són de 110V-220V. En cas contrari també es necessitarà un transformador per no fer malbé cap aparell.

Recerca d’informació

Com no podia ser d’altra manera, la nostra bíblia per preparar aquest viatge ha estat la guia Lonely Planet Japón, tot i que també ens han ajudat moltíssim els articles i els consells dels viatges de Viajar Code: Verónica, Dinky Viajeros, JaponismoBona Vida.

Creieu que hem oblidat alguna cosa? Heu estat al Japó? Teniu algun consell per nosaltres?

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

5 thoughts on “Preparant un viatge al Japó

  1. Laia Díaz Post author

   No te quepa la menor duda que lo contaremos todo! Àlex ya tiembla con la paciencia que deberá tener conmigo y las fotos! xDDD
   Gracias por todo! 🙂

 1. Lugares de Libro

  Hola! Hem descobert el vostre blog bussejant una mica per internet, està molt xulu, felicitats! Suposu que ara estareu pel Japó, així que disfruteu-ho. Estarem atents a les properes entrades 😉

  1. Laia Díaz Post author

   Moltes gràcies pel vostre comentari! El cert és que ara mateix som a l’illa de Bali, a Indonèsia, tot i que aquesta tarda ja agafem un vol per tornar a casa… 🙁 El costat positiu és que tornem amb un munt de material per compartir! Una abraçada ben forta i, de nou, gràcies per llegir-nos! 🙂

 2. Pingback: Descobrint el meravellós (i decebedor) temple Fushimi Inari de Kyoto - Històries d'una càmera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies