Balanç viatger del 2016

Queden poques hores per acomiadar el 2016 i ha arribat l’hora de mirar enrere i fer memòria de tots aquells indrets que hem pogut descobrir al llarg d’aquests darrers 366 dies, fer un balanç viatger del 2016.

Per nosaltres ha estat un dels anys més prolífics i més emocionants, ja que per primera vegada hem creuat les fronteres europees per posar els peus a l’Àsia i als Estats Units. Aquest 2017 haurem de frenar una mica, viatjerament parlant, així que estem encantats d’haver pogut aprofitar tant com ha estat possible aquest 2016.

Gener

Just després de Reis, vam arrencar l’any des de Porto. Va ser una escapada de quatre dies molt plujosa, però que ens va permetre descobrir una regió de la península ibèrica fins ara desconeguda per nosaltres. El millor de tot és que va complir amb les expectatives d’anar a un lloc bo (vam menjar molt bé), bonic (Porto i les petites ciutats que vam visitar ens van encantar) i barat (la relació qualitat preu de l’escapada va estar molt i molt bé).

Febrer

A finals del mes de febrer la part femenina del blog se’n va anar al Pirineu d’Osca, a la zona del Monte Perdido, per participar en una nova escapada organitzada per Expedición Polar. Durant dos dies vam compartir estones amb gent amant de la fotografia i vam descobrir un entorn completament gèlid i nevat, un paisatge poc habitual en els nostres viatges, tenint en compte que no som gaire amants dels esports de neu, i que difícilment s’oblidarà.

Març

El mes de març el vam dedicar a preparar els darrers detalls pel gran viatge que havia d’arribar el mes següent i, sobretot, a estalviar!

Abril i maig

Cap a finals del mes d’abril va arribar el moment de trepitjar per primera vegada el continent asiàtic. Ens vam casar i la destinació escollida per a la lluna de mel va ser el Japó, un país que ens va fascinar i per on vam estar fent una ruta per lliure de 10 dies que se’ns va quedar massa curta. Avui en dia són habituals les converses en què surt la pregunta “quan tornem al Japó?”.

Però, la lluna de mel va tenir una segona part que ens va portar fins a una de les illes més famoses d’Indonèsia: Bali. Durant cinc dies vam estar recorrent l’Illa dels Déus i enduent-nos una grata sorpresa de tot el que tenia per mostrar el sud est asiàtic.

Juny

Al mes de juny la part femenina del blog va tornar a participar en una escapada fotogràfica de cap de setmana al Delta de l’Ebre i tenint l’honor de ser una petita part de l’organització d’aquesta sortida amb un grup d’entusiastes de la fotografia. Era la primera experiència amb Escapades Land/Scape i durant un parell de dies vam descobrir una regió meravellosa que amaga paisatges i secrets inconfessables.

Agost

Després d’un juliol amb força feina, a principis del mes d’agost vam poder complir amb un altre dels nostres somnis viatgers: viatjar a Nova York. Tot i que, possiblement, no ens va aportar tot el que esperàvem (potser haver anat al Japó feia pocs mesos no va ajudar), va ser una molt bona manera de desconnectar una setmana a l’estiu i, el més emocionant de tot, viatjar per primera vegada sent tres (tot i que algú fos encara molt i molt petit).

Novembre

La tardor va ser una època de molta feina que ens va impedir escapar-nos a cap lloc, però per això, abans d’acabar l’any, i haver de deixar de viatjar durant uns mesos per motius obvis (una panxa que va creixent i un bebè que arribarà a principis d’abril), vam voler complir amb un altre dels propòsits que teníem des de feia molt de temps: visitar mercadets de Nadal del centre d’Europa. La regió escollida va ser l’Alsàcia, a França, i vam tornar tan encantats amb l’experiència que ja estem pensant quins seran els mercadets que visitarem l’any vinent, aquest cop sí, arrossegant ja un cotxet.

Per nosaltres ha estat un any molt feliç a nivell personal i també a nivell viatger. És evident que durant els propers mesos ens veurem obligats a reduir una mica el ritme i l’organització de plans (prou feina tenim reordenant habitacions i aprenent què volen dir paraules com isofix, maxi-cosi o baby cook), però tan aviat com sigui possible intentarem reprendre la marxa encara que el proper cop haguem de viatjar carregant bolquers i biberons.

Des d’Històries d’una càmera us desitgem que tingueu una molt bona entrada al 2017 i que sigui un gran any per tots vosaltres! Sobretot, amb molta salut i molts viatges!

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

2 thoughts on “Balanç viatger del 2016

    1. Laia Díaz Post author

      Moltes gràcies família! Haurem de canviar alguns hàbits, però segur que aprendrem a gaudir d’una altra manera.
      Que el 2017 us porti molta salut i molts viatges!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies