12 escapades per fer durant l’estiu

L’estiu acostuma a ser per molta gent sinònim de vacances, però no tothom es pot permetre fer grans viatges. Per això, hem demanat a dotze bloggers de viatges que proposin escapades de pocs dies per si esteu buscant inspiració sobre possibles destinacions on anar a passar 4 o 5 dies. Hi ha opcions per a tots els gustos i per a totes les butxaques. Així doncs, aquí tenim 12 escapades per fer durant l’estiu.

Escapada als Aiguamolls de l’Empordà per Los Viajes de Quim, Elena y Éric

En aquesta zona privilegiada de la Costa Brava, podreu gaudir d’uns dies en els quals tindreu múltiples opcions per conèixer la zona. La base la podeu tenir a la preciosa Empuriabrava i gaudir dels seus canals navegables, acostar-vos al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i descobrir les diferents aus que hi habiten passejant pels seus camins a peu o amb bicicleta. Una altre opció és visitar la preciosa Castelló d’Empúries i descobrir els seus tresors medievals que han arribat fins als nostres dies.

Si el que us va més és l’esport i l’adrenalina, hi ha la possibilitat de saltar en paracaigudes des de l’aeròdrom d’Empuriabrava o si preferiu no pujar a un avió, existeix la possibilitat de tenir una sensació semblant en el túnel del vent que hi ha al costat.

Si us van més els esports d’aigua també es poden practicar i aprendre a la mateixa població, per vent no serà! Després de tot això, i per recuperar forces, sempre teniu l’opció de descansar a les estupendes platges on podreu relaxar-vos contemplant el Mediterrani.

Escapada a Lanzarote per Diari de la bona vida

La nostra proposta és Lanzarote, la tercera illa més poblada de Les Canàries, i la triem perquè ens sembla magnífic visitar-la en 4 o 5 dies. No està molt lluny (en poc més de 3 hores de vol ens hi plantem des de Barcelona) i, a més d’unes magnífiques platges, ofereix molts racons per visitar.

Aquesta és la principal característica que a nosaltres ens va encantar. La combinació de turisme de platja (sol, mar, sorra…) i altres variants que fan impossible avorrir-se. Perquè nosaltres no som molt de relaxar-nos prenent el sol i necessitem altres incentius. Però, Lanzarote ofereix estones de desconnexió total i d’altres de força activitat.

Bona part del territori és àrid i sec, arran del seu origen volcànic i és per això que entusiasma el Parc Nacional de Timanfaya. Però, si sembla que ens haguem transportat a la lluna!

Llogar un cotxe és la millor manera de descobrir els racons de l’illa. El Mirador del Río, la Cueva de los Verdes, Jameos del Agua. Combinem-ho amb moments per banyar-nos a platges fantàstiques com Famara, Papagayos, Los Charcos…

I encara un apunt més: la seva gastronomia. A més de boníssims vins, podrem menjar molt i molt bé al ventall de restaurants que trobarem (des de xiringuitos de platja a establiments d’alta cuina). De ben segur que esgotarem els dies de l’escapada i necessitarem tornar a Lanzarote per gaudir de tot el que pot arribar a oferir.

Escapada al País Basc per Con billete de vuelta

Una de les escapades que més ens ha agradat en el que portem d’any ha estat la que vam fer pels pobles de la costa de Biscaia, al País Basc. La nostra ruta va durar 4 dies, en els quals vam visitar pobles tan bonics com Bermeo, Mundaka o Lekeitio.

Si haguéssim de destacar dos llocs, us recomanaríem visitar, sense cap mena de dubte, l’ermita de Sant Joan de Gaztelugatxe i també el Bosc d’Oma. Per Sant Joan, us recomanem que hi acudiu amb roba i calçat còmode (les millors hores per visitar l’ermita són al matí d’hora i en caure la tarda). Al Bosc d’Oma, igual que passa amb Sant Joan, és millor anar amb calçat còmode i un paraigües, per si us plou. En acabar la vostra excursió pel bosc, podeu passar pel restaurant Ermintxo, a la localitat d’Ea. S’hi menja de meravella!

Creiem que és una ruta excel·lent per uns 4 o 5 dies, sobretot si teniu la possibilitat de llogar un cotxe i anar amb total llibertat d’un lloc a un altre. Us encantarà!

Escapada a Cracòvia per Milviatges

Poques ciutats a Europa resisteixen comparació amb Cracòvia quan es tracta d’unir cultura, història i gastronomia. Aquesta bella ciutat polonesa suposa, a més, una excel·lent base per gaudir d’un parell d’excursions en els seus voltants que converteixen una escapada de 4 o 5 dies en un pla perfecte.

És al Castell de Cracòvia, a la part alta d’un petit promontori des d’on es domina el centre de la ciutat, on trobem els centres del poder civil i religiós més importants de l’època medieval. Em refereixo al Castell Reial, d’estil renaixentista i erigit en temps de Segismundo I, i l’eclèctica Catedral de Wawel, amb més de mil anys d’història però amb un traçat actual que ens remunta al segle XIV.

Antigues fortificacions com la Barbacana, belles i velles universitats (com el Collegium Maius, un dels edificis gòtics més bells d’Europa), una infinitat d’esglésies barroques, gòtiques i renaixentistes, i una de les més boniques places del continent (la celebèrrima plaça del mercat amb la seva delicada Llotja dels Draps en el seu epicentre, la seva esvelta torre de l’Antic Ajuntament i la Basílica de Santa Maria, autèntic emblema de la ciutat) són altres dels llocs que no us heu de perdre a Cracòvia.

Dos tours d’un dia completen l’extraordinària oferta que ofereix Cracòvia. Em refereixo al Camp de concentració d’Auschwitz, d’infaust record però d’obligada visita, i les Mines de Sal de Wieliczka, que han estat objecte d’extracció del preuat mineral des del segle XIII i que formen part del Patrimoni de la Humanitat.

Escapada a Albacete per La Naranja Viajera

Et ve de gust un pla diferent pel pont de l’11 de setembre si ets de Catalunya? O simplement una escapada de cap de setmana? Millor encara si tens uns dies lliures entre setmana! Doncs apunta’t aquestes dates! Del 7 al 17 de setembre, cada any se celebra la Feria de Albacete!

Es tracta d’una festa declarada d’interès internacional celebrada en honor a la Verge de los Llanos. La ciutat canvia durant els 10 dies que dura la Fira. Tothom es revoluciona i Albacete s’omple d’activitats per a tothom. Des d’exposició artesana de la zona, balls tradicionals, ofrena de flors, rica gastronomia manxega i molta molta festa!

Quan em van parlar de la Feria de Albacete les primeres vegades pensava, com tantes… Però has d’anar-hi per veure que d’això res! Pots estar tot el dia de festa i empalmar el dinar de les 10 a les canyes de les 11 amb les tapes de la 1, continuant amb els mojitos de les 4, els miguelitos de les 6 i els cubates de les 8 amb el sopar i més cubates i així fins que el cos aguanti!

Però si vols alguna cosa més tranquila no et preocupis, hi ha concerts i obres de teatre, parades de menjar i restaurants, actes culturals i religiosos, i atraccions per als més petits i els que no ho són tant… És difícil descriure la Feria de Albacete en unes línies, cal VIURE-HO I NO DEIXAR QUE T’HO EXPLIQUIN!

Ens veiem al setembre! Cada any allà ens trobaràs!

Escapada a Nova York per Voy a NYC

Us proposo una escapada “a lo loco”: què us semblaria travessar l’Atlàntic per passar uns dies en una de les ciutats més dinàmiques del món? Una escapada a Nova York és una experiència inoblidable!

En aquesta impressionant ciutat hi ha molt per veure, així que si us tira enrere pensar que 4 o 5 dies són pocs, hauríeu de saber que ni tant sols una vida és suficient per descobrir tots els secrets de NY. Per sort, les principals atraccions turístiques es troben bastant concentrades. De tot el que s’ha de veure a Nova York quasi totes les icones més emblemàtiques es troben a Manhattan: Central Park, Times Square, Broadway, el Chrysler Building, l’Empire State, el World Trade Center, l’Estàtua de la Llibertad,…

De ben segur que us esteu preguntant si és possible veure-ho tot en poc temps, oi? Doncs, una mica maratonià sí que és, però a NY res és impossible i fer una visita Exprés de Manhattan en un dia és força viable, tal com us explico en el meu blog.

De totes maneres, si penseu estar uns 4 dies a NY us donarà temps de veure-ho tot amb una mica més de calma i gaudint molt més del destí. La meva proposta és: dediqueu mínim 2 dies a Manhattan (un per explorar del Midtown cap al nord i l’altre del Midtown cap al sud), 1 dia heu de passejar pel modern barri Brooklyn i gaudir del magnífic skyline des de l’altra banda de l’East River, el tercer dia aprofiteu per anar més enllà i explorar altres racons com Queens o el Bronx i el darrer dia deixeu-l’ho per decidir sobre la marxa. Nova York és tan dinámica que convida a improvitzar!

Escapada a Porto per Roadmoving

Com a bona portuguesa, i del nord, no podia deixar de recomanar-vos una escapada a la ciutat de Porto. Reserva mínim 3 dies per caminar pels carrers estrets i costeruts del centre històric, visitar la llibreria Lello, famosa per inspirar a l’autora de Harry Potter, fer llargues passejades per la vora del Duero i, com no, seure en una terrassa i gaudir d’una “francesinha” i d’un fabulós vi mirant com passen els vaixells “rabelos”, que antany transportaven el vi fins a les caves, a Vila Nova de Gaia. I ja que parlem d’això, és imprescindible una visita a una d’aquestes bodegues (gairebé totes amb cognom anglès), per entendre millor la popularitat d’aquests licors i deixar-se atraure per gustos embriagadors, literalment. Després d’explorar el centre de la ciutat agafa el tramvia fins a la Foz per veure com el Duero abraça delicadament l’Atlàntic. Encara et queda temps? Doncs no deixis de fer un creuer de dos dies fins a Régua, per observar de ben a prop, les terrasses on el vi de Porto és cultivat. El paisatge és impressionant i sens dubte et deixarà enamorat i amb ganes de tornar. ¿Convençut? Boa viagem!

Escapada a Cinque Terre per Muero por viajar

En la nostra última escapada ens vam desplaçar a la regió de la Spezia, al nord d’Itàlia, a la zona de l’Cinque Terre. Cinque Terre és un trosset de la costa italiana banyada pel mar de Ligúria, a la província de la Spezia. Són uns 18 km de penya-segats on es troben els pobles de Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore, els quals van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 1997.

És un racó molt bonic en aquesta època de l’any, tant pels seus espectaculars pobles com per la seva gastronomia. S’hi pot anar a passar uns dies de relax, gaudint de l’ambient dels pobles de pescadors, petits i tranquils, o anar amb esperit aventurer caminar pels seus més de 70km de senders i gaudir d’unes vistes precioses de tota la costa.

La ruta que proposem és la que creiem que pot ser més òptima per descobrir tota la zona en pocs dies és la següent. Prenem com a base el poble de Riomaggiore, ja que és el que se situa el primer en ordre d’arribada.

Dia 1: Riomaggiore, Vernazza, caminada de Vernazza a Corniglia, Corniglia, Manarola i Riomaggiore.

Dia 2: Portovenere (aquest bonic poble no forma part de Cinque Terre, però recomanem visitar-lo ja que és una preciositat. Per anar només hem d’agafar el mateix tren de Cinque Terre cap a La Spezia i després un bus que porta directe a Portovenere), Vernazza, caminada de Vernazza a Monterrosso i Monterroso.

Dia 3: Pisa. Ja que està relativament a prop i hi ha accés amb transport públic senzill, recomanem la visita a la ciutat ja que dia de visita n’hi ha més que suficient.

Escapada a Eslovenia per Globotroter

Els arbres en els boscos acaricien el cel, les àmplies vinyes perfumen l’aire i cada racó sembla tret d’un conte. Així és Eslovènia: natural, autèntica i fresca. Una alternativa perfecta als destins de sol i platja per a aquest estiu, amb dos milions d’habitants i una temperatura que gairebé no sobrepassa els 30º.

Podràs banyar-te al riu Kolpa, deixar-te seduir per la fantasia de Bled, conèixer la història del Castell de Predjama i intimar amb el drac de la capital. Vols més acció? Doncs t’esperen experiències úniques de barranquisme, ràfting, senderisme o bicicleta per paratges naturals de vertigen. Tot això possible en una escapada de cinc dies.

Et sortirà més barat volar fins a Venècia i agafar un autobús que fer-ho fins Ljubljana. Una oportunitat per conèixer també la ciutat dels canals (i Burano!).

Escapada a l’Alt Empordà per Perdida entre culturas

Hi ha mil motius per tornar a la Costa Brava cada any i aquestes raons només te les pot donar una comarca com l’Alt Empordà. En aquest territori de no més de 100 quilòmetres, les possibilitats de realitzar tot tipus d’activitats són infinites: rutes culturals, activitats aquàtiques, rutes de senderisme, turisme rural o gastronòmic.

Els pobles costaners com Llançà, Port de la Selva o Cadaqués conformen el trio perfecte per establir la base i des d’allà desplaçar-se a altres municipis de la zona. Aquestes poblacions tenen cales recòndites i moltes d’aquestes, lluny d’estar massificades en l’època més alta de turisme, són un recés de pau amb un paratge natural espectacular com és el Cap de Creus.

A més, si donar-te un bany a les aigües t’apassiona igual que caminar, us recomano el camí de ronda partint de Llançà direcció Colera fins arribar a la Platja d’en Garbet o sinó en sentit contrari i direcció Port de la Selva. El camí entre aquests dos municipis guarda una infinitat de cales que val la pena descobrir i tenir com a recompensa finalitzar la ruta a la Cala Tamariua, lloc en el qual pots banyar-te en les seves aigües de color turquesa. A més, des d’aquí també es pot iniciar un camí vorejant la costa del Cap de Creus i visitant algunes cales com la Cativa, Torta o Fornells.

No obstant això, si ets dels que t’apassiona més la muntanya des de Llançà també es pot fer la ruta caminant fins al Monestir de Sant Pere de Rodes i allà visitar aquest recinte que és una joia arquitectònica que val la pena conèixer.

Escapada a Munich per Mochileros de viaje

En pocs llocs d’Alemanya és tan fàcil constatar que les tradicions es mantenen vives com a Munic.

El millor menjar tradicional (carns especiades i purés de patates) el trobarem a l’aire lliure al Vitualienmarket, un popular mercat de fruites i verdures, i de menjar gourmet a prop de la plaça de l’Ajuntament. Si t’agrada la cervesa, podràs trobar un ampli nombre de cerveseries històriques que fabriquen la seva pròpia marca. Hofbrähaus és el local més famós (i un dels més grans), però hi ha establiments més petits on no és estrany veure a ciutadans vestits amb el vestit tradicional (mitjons, tirants i barret amb un Gamsbart inclòs) prendre cerveses de més de mig litre .

A una hora i mitja de la ciutat s’aixeca el castell de Neuschwanstein, l’ideal romàntic impulsat pel rei Lluís II. Exterior és espectacular (les millors vistes es veuen des del pont de Marienbrücke). La visita a l’interior és molt recomanable, encara que només poden visitar-se una desena d’estances, ja que no es va poder finançar la remodelació completa. No li cal: l’exterior és un dels símbols d’Alemanya i de Baviera.

Escapada a la Vall d’Aosta per Con arena en la mochila

En un raconet del nord-oest d’Itàlia es troba una petita regió a la qual pocs viatgers arriben, és la Vall d’Aosta. Amagada després dels grans atractius del país de la bota com Roma, Venècia, la Toscana, etc, aquesta regió és una mostra molt bonica dels Alps italians amb paisatges alpins de primera i pics nevats que l’envolten com la muntanya Cervino o el Montblanc.

La població principal, Aosta està situada al centre de la vall i ens dóna la benvinguda a través del seu passat romà i la seva increïble gastronomia, fonamentada al voltant del fabulós formatge Fontina típic de la zona. A partir d’aquí podem explorar les nombroses valls que s’obren pas en direcció a França i Suïssa. Un altre punt a destacar, són les caminades que parteixen des de la població de Cogne, un bonic poble porta d’entrada al Parc Nazionale Gran Paradiso, on podrem albirar cabres salvatges en un paisatge de muntanya únic.

Nascuda a Tarragona, sóc periodista per vocació. M'agraden els castells i les cireres i m'apassionen els viatges i la fotografia. En una altra vida vull ser viatgera a temps complet // Nacida en Tarragona, soy periodista por vocación. Me gustan los castells y las cerezas y me apasionan los viajes y la fotografía. En otra vida quiero ser viajera a tiempo completo.

3 thoughts on “12 escapades per fer durant l’estiu

 1. Núria AT

  ¡Ha quedat preciós! La veritat és que són escapades molt i molt accessibles per fer en qualsevol moment. Un plaer haver col.laborat fent aquest article.

  Salutacions!

  Nur

  1. Laia Díaz Post author

   Moltíssimes gràcies a tu per col·laborar! Ja ho saps, si encara no tens destinació per aquest estiu, pots triar i remenar! Una abraçada!

 2. Pingback: Colaboraciones que hemos realizado – Los viajes de Quim, Elena y Éric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies